Varmegenvinding case 2

Easy Food, Kolding. Easy Food er en fødevareproducerende virksomhed i Kolding. AX Energi og Technical Manager Svend Østergaard havde allerede gennemført en del gasbesparelser på varmeanlægget bl.a. ved at indføre CTS-styring, og derudover nogle elbesparelser ved forbedret styring af køleanlægget.

Vi blev enige om at næste trin måtte være varmegenvinding. Der var stort set gennemført alle rentable varmebesparelser. Vi fulgte den tommelfingerregel, der siger at man først bør gennemføre energibesparelser på de energiforbrugende anlæg og ligeledes optimere anlæg, så der er en minimal mængde overskudsvarme. Herved får man den korrekte størrelse på varmegenvindingsanlægget.

Når man gennemfører et energiprojekt, så skal der være et godt samarbejde, og en interesse for sagen fra alle parter. Ideerne bliver ganske enkelt bedre, hvis en gruppe engagerede personer snakker sammen. 

Samarbejdet med Svend Østergaard fra Easy Food har været fantastisk, og jeg kan til enhver tid anbefale, Jysk CTS fra Kolding og Alpedalens VVS fra Fredericia. Johnson Controls er selvskreven på kølesiden. 

 Vi kan ganske enkelt ikke risikere noget mht. sikkerheden på køleanlægget, så de har leveret alt på kølesiden til og med veksleren, og de har beregnet ydelsen på varmegenvindingen.

Ydelse: 155 kW når indfrysningslinierne er i drift

Investering efter tilskud: ca. 230.000

Besparelse: 160.000 kr./år med aktuelle lave gaspriser. Mon ikke de stiger?

Tilbagebetalingstid: 1,4 år

Køleteknik, inkl. varmeveksler mellem kompressor og centralvarme, sikkerhed: Johnson Controls

Planlægning, papirarbejde, koordinering, tilsyn, kontrol: AX Energi

Koordinering, drift: Technical Manager Svend Østergaard, Easy Food Kolding

VVS: Alpedalens VVS, Fredericia

CTS: Jysk CTS, Kolding

Mangler du mere viden indenfor energioptimering?

​​​Har du brug for vejledning omkring vores ydelser, så udfyld nedenstående formular og vi vil ringe dig op inden for 24 timer.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ax Energi ApS | ​CVR: 29608652

Birkebakken 16, 5260 Odense S | Hent rutevejledning

Telefon: 30 11 37 29

E-mail: pb@axenergi.dk