Om AX Energi

AX Energi ApS er et enmandsfirma, ejet af mig. Jeg hedder Peter Bruun. AX Energi blev stiftet i 2006.

Jeg er uddannet maskinmester, og hermed har jeg en grundig teoretisk forståelse for teknik. Kombineret med mange års praktisk arbejde, giver det mig en god forståelse for både den el- og styringstekniske del samt den maskintekniske del af en produktion. Overblikket over den samlede produktion gør det muligt at udpege de væsentligste indsatsområder og vælge den rigtige løsning.

Nogle gange er det en ny styring, der er den rigtige løsning, andre gange er det varmegenvinding eller konvertering til fjernvarme. 

Måske er der en mindre men meget irriterende fejl, der er årsagen til det store energiforbrug.

Jeg er ikke bundet af at skulle sælge et bestemt produkt, eller en bestemt løsning. jeg kan frit vælge, hvad der er bedst for din virksomhed

Min spidskompetence er optimering af varme- og ventilationsanlæg, kedler, fjernvarme, og varmepumper. Jeg er særlig glad for varmegenvinding. 

Der er rigtig mange uudnyttede muligheder for udnyttelse af overskudsvarme. En af årsagerne til, at der ikke udnyttes mere overskudsvarme, er at afgiftsloven bliver misforstået. Den er faktisk ikke så slem som sit rygte, når man bare kender lovgivningen. 

Det er både lovligt og økonomisk at udnytte virksomhedens overskudsvarme. Man skal ganske rigtigt – som regel- betale overskudsvarmeafgift, men afgiften er faktisk mindre end den afgift vi betaler for en tilsvarende energimængde naturgas.

En anden årsag er, at varmegenvindingsanlæggene tit opbygges uhensigtsmæssigt, både styringsmæssigt og mekanisk.

Tit ses det, at et udmærket varmegenvindingsanlæg er opgivet og stikket er trukket ud på grund af en forkert anbragt føler.​

Mangler du mere viden indenfor energioptimering?

​​​Har du brug for vejledning omkring vores ydelser, så udfyld nedenstående formular og vi vil ringe dig op inden for 24 timer.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ax Energi ApS | ​CVR: 29608652

Birkebakken 16, 5260 Odense S | Hent rutevejledning

Telefon: 30 11 37 29

E-mail: pb@axenergi.dk